Bondscoach Cross en Duathlon en nog veel meer....

Hulp bij goed zicht en gezonde ogen.

Na een aantal jaren hardlopen op (sub)topniveau begon ik in 1996 met duathlon, een combisport van lopen en fietsen. Al snel kreeg mijn oog te maken met een oplaaiend virus. Ik had daar vaker last van. Ik kwam terecht bij Ferd, rusten was de beste optie voor het oog, maar dat was met het EK in zicht geen goed idee. Met hulp van Ferd hebben we gekozen voor een optimale oplossing en nadat het virus de kop in was gedrukt heb ik er nog maar 1x last van gehad. Ferd had in die tijd al verstand van goed zien.

Ferd heeft me steeds geholpen bij het houden van optimaal zicht (vooral van belang bij fietsen op hoge snelheid en inschatten van bochten en het vermijden van hoofdpijn) en het gezond houden van mijn oog. Je hebt er maar 2, voor ieder belangrijk, voor een sporter essentieel onderdeel van goed presteren.

Na ruim 20 jaar later kom ik er nog steeds , ben inmiddels coach bij de Nederlandse Triathlon Bond. Als onderdeel van het “opvoeden” van jonge topsporters hoort ook het belang van goed zicht onder de aandacht brengen.

Bij FERD Zien & Horen ben je dan aan het goede adres. Veel ervaring met (top)sporters en een advies op maat waar jij mee uit de voeten kan. Een aanrader als je het beste uit jezelf en je zicht wil halen

Armand van der Smissen

Bondscoach Cross en Duathlon
Talentcoach Triathlon
RTC Brabant
Looptrainer Tilburg University
Sportambassadeur gemeente Tilburg